Το Σχολείο μας

Γενικές πληροφορίες για το σχολείο

Το σχολείο μας είναι πρωινό. Βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κειριαδών και Σφηττίων στα Πετράλωνα (δήμος Αθηναίων).

Το προαύλιο του σχολείου μοιράζεται με το 12ο Γυμνάσιο που στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτίριο.

Κατά το σχολικό έτος 2023-24 στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα γενικής παιδείας (4 στην Α΄ Λυκείου, 4 στη Β΄ Λυκείου και 4 στη Γ΄Λυκείου).

Στην Β΄ τάξη λειτουργούν 2 τμήματα  Ανθρωπιστικών Σπουδών και 3 τμήματα Θετικών Σπουδών.

Στη  Γ΄τάξη λειτουργούν 2 τμήματα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, 1 τμήμα  Θετικών Σπουδών και Υγείας – Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, 1 Θετικών  Σπουδών και Υγείας – Επιστήμες Υγείας και Ζωής και 1 τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Επίσης στο σχολείο λειτουργούν Τμήματα Ένταξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Το σχολείο μας διαθέτει βιβλιοθήκη, δύο εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και ένα εργαστήριο Πληροφορικής.

 

ΤΙ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 12ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Λίγο πριν από την κατάρρευση του 1922, αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την επικείμενη καταστροφή εκποίησαν τις περιουσίες τους στην τουρκική πλευρά και αναζήτησαν την τύχη τους είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους δύο αδέλφια που είχαν βιομηχανία μπισκότων. Αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στη Γαλλία. Πήραν το καράβι με ενδιάμεσο σταθμό (μιας εβδομάδας) τον Πειραιά. Στο ξενοδοχείο, το επόμενο πρωί κατέβηκαν για πρωινό και ζήτησαν από τον ξενοδόχο να τους φέρει μπισκότα. Εκείνος τους είπε πως τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Τα δύο αδέλφια κοιτάχτηκαν, έκαναν μια πρώτη έρευνα και τελικά αποφάσισαν να ανοίξουν το εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ήταν οι αδελφοί Παπαδόπουλοι. Αναζήτησαν λοιπόν χώρο και τον βρήκαν στα Κάτω Πετράλωνα, όπου κατασκεύασαν ένα όμορφο πέτρινο κτίριο (σήμερα εκεί στεγάζονται το 12ο γυμνάσιο και λύκειο). Το «μπισκοτάδικο» (μεταφέρθηκε στον σημερινό χώρο στην Πέτρου Ράλλη, τέλη δεκαετίας ’50) γέμισε -εκτός από μυρουδιές- την περιοχή και τους κατοίκους με μνήμες. Τότε τα μπισκότα ήταν μια ακριβή πολυτέλεια για τα παιδιά, αλλά οι Παπαδόπουλοι φρόντισαν και γι’ αυτά. Από μια διπλανή πόρτα και σε πολύ χαμηλές τιμές έδιναν τα σπασμένα μπισκότα στα πιτσιρίκια της γειτονιάς.